Најновије

Интервју Ђорђа Милићевића за Српски Телеграф: Вучић је наш кандидат Вести

Социјалистичка партија нема никакву дилему, уколико Александар Вучић одлучи да се кандидује за нови мандат шефа државе, он ће бити заједнички кандидат СПС и СНС, поручује у разговоу за Српски Телеграф Ђорђе Милићевић.

Потпредседник ГО СПС и шеф посланичке групе социјалиста у парламенту објашњава и да је део опозиције правио фарсу од међсутраначког дијалога, претварајући се да их интересују изборни услови.

Да ли мислите да је тзв. бојкот опозиција и пре почетка дијалога знала да ће изаћи на изборе?

Све је то још једна у низу фарси и заваравања јавности око наводног интересовања за изборне услове једног дела опозиције који је од себе желео да направи жртву. Не интересују њих изборни услови, од самог почета то је потпуно јасно, већ само циљ да дођу до власти и привилегија без избора.

СПС се мање више изјаснио да подржава Александра Вучића као заједничког председничког кандидата? Ипак, неки у СПС попут бившег министра Горана Тривана, сматрају да то није добро.

Социјалистичка партија Србије је одговорна, озбиљна и државотворна странка која размишља стратешки, а не страначки, у контексту тога да су Србији потребна политика континуитета и политичка стабилност. Гарант тога је Александар Вучић. Уколико председник СНС и страначки органи СНС донесу одлуку о његовој кандидатури, потпуно је јасан став председника СПС Ивице Дачића и Социјалистичке партије Србије, да ће он бити заједнички кандидат и имати пуну подршку СПС.

Шта очекујете на изборима?

Очекујем да ће грађани Србије на прави начин, као и до сада, препознати и вредновати резултате рада владајуће коалиције и да ће владајућа коалиција добити огромно поверење и подршку грађана на изборима.

Опозиција се највише узда у београдске изборе. Каква ће бити трка у главном граду?

Најпре, да би победили на изборима, потребна им је подршка грађана, а они је очигледно немају. За изборе је потребан и конкретан програм који би био алтернатива владајућој коалицији, који такође немају, јер осим мржње, острашћености, лустрације и уличних протеста ништа друго нису понудили.

Чини се да нас очекује најпрљавија кампања до сада. На мети су и породице, пре свега Вучићева.

Сигурно је да постоји једна осмишљена стратегија притиска на Србију и њеног председника како би се земмља дестабилизовала и представила у најгорем могућем светлу. Та стратегија иде у неколико праваца, један је притисак на државе које нису признале једнострано проглашену независност Косова, а сада имамо укључене и америчке конгресмене као лобисте. Друга врста притиска јесте покушај криминализације породице председника Вучића, што је најприземнији и најлицемернији вид кампање. Трећа врста притиска јесу поједине државе у региону које се такмиче која ће пре донети резолуцију о Србији као геноцидној држави и Србима као геноцидном народу. Четврта врста притиска је она изнутра, јер увек ћете наћи неку Маринику или Ђиласа који ће полазити од тезе што горе по Србију, то боље по нас.


Ова констелација власти је на сцени отприлике девет година. Упоредите Србију 2012. и 2021. године.

Србија је данас јака и економски стабилна држава управо захваљујући реформском курсу Владе који је започео 2014. године. Ојачан је међународни углед Србије, која данас води самосталну спољну политику у најбољем интересу наших грађана, штитећи недвосмислено националне и државне интересе. Србија је симбол нових вредности у региону и фактор политичке стабилности.

Не могу немо да слушам кад неко каже да су Срби геноцидни

Након једна расправе у парламенту, са представницима СДА, организовано вас нападају на друштвеним мрежама и у неким санџачким медијима. Називају вас фашистом, националистом, четником, великосрпским јастребом..

Ја сам неко ко је изабран од стране грађана да их представља у парламенту, да поштујући Устав, штитим националне и државне интересе и да кроз полемику, јер је парламент глас народа, упутим сугестије и предлоге како би дошли до закона који ће бити у најбољем интересу грађана Србије. Никада у парламенту нисам наступао говором мржње, никада нисам делио ни колеге ни грађане по националној припадности. Више пута сам рекао да поштујем идентитет сваког народног посланика, али да се у конкретном случају не слажем са оним што говоре. Никада нећу дозволити да будем нем када неко у Народној скупштини Републике Србије каже да је Србија геноцидна држава, а Срби геонцидан народ. Вероватно да је Угљанин министар Србија би поново била мајка, а не маћеха.

Извор: Српски телеграф