Најновије

Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје у Републици Србији Хјонг-ћан-Чеа.


Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио је амбасадору Чеу на доприносу који је током свог мандата дао развоју билатералних односа, истичући да су они последњих година доживели значајан напредак, како у економској сфери, тако и у другим областима.

Амбасадор Че је рекао да је настојао да током свог мандата промовише Србију као атрактивну дестинацију за инвестиције корејских фирми и изразио задовољство јер су ти напори дали резултате. Истакао је да ће остати пријатељ Србије и по повратку у Републику Кореју и да ће наставити да ради на промовисању односа између две земље. Изразио је задовољство јер у Србији расте интересовање за корејску културу и језик. Захвалио је на гостопримству, подршци и пријатељским односима на које је наишао у Србији, посебно истичући добру сарадњу коју је имао са Ивицом Дачићем, како на функцији министра спољних послова, тако и на месту председника Народне скупштине.
Председник Народне скупштине пожелео је успешан наставак каријере амбасадору Чеу.

Извор: Парламент