Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Хепи: Стратешки и партнерски односи Србије и Русије одлични Вести

Одлазак у Русију од пресудног је значаја за нашу земљу, рекао је председник Србије Александар Вучић.

На ову тему у „Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи говорио је потпредседник ГО СПС и шеф посланичке групе социјалиста у парламенту Србије Ђорђе Милићевић.

-Сама чињеница да се председник Србије виђа са председником Путином 19 пут, довољно говори о стратешким и партнерским односима Русије и Србије. Ово је прилика да се разговара о више конкретних тема, свакако да је централна тема гас и цена гаса, али разговараће се и о питању Косова и Метохије, и о региону, Републици Српској, о стабилности региона.

Милићевић је подсетио, да ми у овом тренутку узимамо 6 и по милиона кубних метара гаса, и за тих 6 и по милиона плаћамо цену од 270 долара на хиљаду кубних метара гаса. То је тренутно најбоља цена у Европи.

-Берзанска цена гаса је тренутно између 1.000 и 1.200 долара, а ми плаћамо 270 долара за 1.000 метара кубних. Зато је веома важан састанак са Путином. Једна од варијанти је да се плаћа 30 одсто берзанске цене и 70 процента по нафтној формули, међутим то је и даље дупло више него до сада, што Србији не одговара.

Потпредседник СПС је на крају, додао, да рачуна на традиционално пријатељске односе Србије и Русије, и истакао да су ти односи братски, пријатељски уз узајамно поштовање, уважавање и свестрану сарадњу.

-Најбројнија посланичка група пријатељства у Народној скупштини Републици Србији је управо са Руском Федерацијом, ако је парламент глас народа, онда вам ово довољно говори о односу грађана према Русији. Највиши ниво мултилатералних и билатералних односа народна скупштина има управо у односима са Државном Думом и са Кином, и он је јединствен.

Извор: ТВ Хепи