Најновије

Председник СПС Ивица Дачић уписао се у Kњигу жалости Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић уписао се у Књигу жалости поводом смрти почасног председника и једног од оснивача СПС Милутина Мркоњића.

За Социјалистичку партију Србије ово су дани жалости за великом легендом, историјском личношћу нашег друга Милутина Мркоњића, али и дани када смо свесни радости што смо имали једну такву величину међу нама, изјавио је данас председник СПС Ивица Дачић.

Дачић је најавио да ће данас у свим одборима те странке широм земље бити отворене књиге жалости.

„Ми смо у обавези да чувамо успомену на Милутина Мркоњића зато што је то био племенит човек који је био, пре свега стручњак, а не политичар, који је живео за своје пројекте, и који је много тога урадио за нашу земљу и народ. Да не говорим колико је био веран и људима са којима је некада радио, укључујући и бившег председника СПС и председника Србије Слободана Милошевића и његову породицу“, нагласио је Дачић.

Он је истакао да је Мркоњић исто тако био је одан и млађима, да је волео да их саветује и да им је давао подршку у најтеже време, када су се борили за опстанак партије после 5. октобра 2000.

„У том смислу то је заиста велики губитак за нашу партију, али и велика обавеза да наставимо његовим путем. Ми смо донели одлуку да оснујемо политичку школу за младе људе која ће носити име Милутина Мркоњића“, објавио је Дачић.

Он се захвалио свима који су СПС-у изразили саучешће и позвао све социјалисте који су га поштовали да дођу на комеморацију и сахрану и да се на достојанстрвен начин опроште од њега.

„Отишао је најбољи,
стожер, легенда и историја Социјалистичке партије Србије и целе Србије.
Драги Мрко, ми, твоја деца, наставићемо твој пут, чувајући успомену на све што си урадио за нашу партију, нашу земљу и наш народ.


Почивај у миру, добри наш племенити друже.“

Ивица Дачић


Информативна служба ГО СПС