Најновије

У Народној скупштини отворена књига жалости поводом смрти Милутина Мркоњића Вести

У Дому Народне скупштине данас у 13 сати отворена је књига жалости поводом смрти посланика и почасног председника Социјалистичке партије Србије Милутина Мркоњића.

У књигу се први уписао председник Народне скупштине Ивица Дачић који се од некадашњег посланика и потпредседника парламента опростио у име Народне скупштине, али и као пирјатељ и много више од тога.

„У Име народне скупштине Републике Србије изражавам најискреније жаљење што нас је напустио Милутин Мркоњић између осталог актуелни народни послаик и бивши потпредседник. Црвена ружа на његовом месту у Сали показује колико нам недостаје његов ведри и оптимистички дух и вера у пројекте развоја“, написао је Дачић.

„Поносан што сам ти био пријатељ, твој син“, Ивица Дачић.

Књига жалости би требало да буде отворена наредних недељу дана како би се у њу уписали сви грађани који то желе.

Књига је отворена пред почетак данашњег скупштинског заседања, који се односи на уставне промене.
Седница је почела минутом ћутања, чиме је одата пошта преминулом посланику Социјалистичке партије Србије Милутину Мркоњићу

Комеморација поводом смрти Мркоњића биће одржана у свечаној сали Народне Скупштине у четвртак, 2. децембра у 11 сати, док ће сахрана бити истог дана у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду са почетком у 15 сати.

Извор: Танјуг