Најновије

Сусрет Ивице Дачића са амбасадором Египта у Републици Србији Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Египта у Републици Србији Амр Алгувејлија.


Председник Народне скупштине истакао је да Србија посвећује велику пажњу односима са Египтом који су увек били пријатељски и да на функцији коју тренутно обавља настоји да допринесе јачању сарадње у сегменту парламентарне дипломатије.
Амбасадор Алгувејли је захвалио председнику Народне скупштине на великом доприносу који је на својим претходним функцијама дао јачању билатералних веза између Србије и Египта и сложио се да су односи веома добри и да треба радити на њиховом даљем јачању. Велики простор за унапређење односа постоји у области економије, образовања, културе, информационих технологија и др, сложили су се саговорници.
Током састанка разговарано је о могућностима за унапређење парламентарне сарадње. Председник Народне скупштине Ивица Дачић истакао је да ће предстојећа посета Каиру, на позив председника Представничког дома Египта Ел Габалија, као и низ билатералних састанака које ће имати током званичне посете Египту додатно ојачати укупне билатералне односе између две земље и пријатељске везе између њихових народа.

Извор: Парламент