Најновије

Ивица Дачић: Спремни смо за изборе, очекујемо добар резултат Вести

Спремни смо за предстојеће изборе и очекујемо добар изборни резултат као и увек, изјавио је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Он је новинарима у Градском одбору СПС у Београду рекао да ће након новогодишњих празника бити одржан партијски састанак са руководством СНС.

„Јуче сам разговарао са председником Србије Александром Вучићем са којим свакодневно разговарам о темама од државног значаја, али када је реч о партијским односима, договорили смо се да одмах после Нове године направимо партијски састанак наша два руководства и да се даље бавимо тим питањем шта је најбоље, на који начин, која је форма наше сарадње за парламентарне и градске изборе“, рекао је Дачић.

Што се тиче председничких избора, Дачић је поновио да СПС и СНС треба да имају једног заједничког председничког кандидата, као што је то био случај прошлог пута када је кандидат био Александар Вучић.

Дачић је рекао да ће СПС и СНС морати што пре да донесу коначну одлуку, јер је рок за распуштање Скупштине Србије 15. фебруар 2022, након чега би требало да се распишу ванредни парламентарни и градски избори.
„Дакле ви не можете да донесете одлуку 14. фебруара, морате раније, значи одмах после нове
године“, нагласио је Дачић.

„Очекујемо да ће он поново истаћи своју кандидатуру“, рекао је он.

Дачић је истакао да су СПС и СНС добро сарађивали свих ових година и подсетио са ће следеће године бити десет година те сарадње, те додао да је мало коалиција које опстају толико дуго на политичкој сцени Србије.

Дачић је рекао да као председник СПС обилази и разговара са градским и окружним организацијама странке широм земље, те је додао да је јуче био у Ваљеву, где је разговарао са социјалистима из Колубарског и Мачванског округа.

„Данас сам у Београду где ћу разговарати са свим нашим општинским одборима и руководством Градског одбора Београда“, рекао је Дачић новинарима уочи почетка састанка.

Како је рекао, тема је актуелна политичка ситуација и припреме за политичке задатке који предстоје.

„Предстоји нам прво референдум 16. јануара, а референдум је увод у припреме за изборну кампању“, рекао је Дачић и подсетио да су органи који спроводе референдум исти органи који ће спроводити и изборе.

Навео је да све политичке партије из фазе теоријске расправе полако прелазе у фазу организационих припрема и предаја конкретних имена људи који ће се налазити у бирачким одборима.

„За нашу партијску организацију, на пример у Београду, то је 2.555 људи“, рекао је Дачић.

Дачић, који је и председник Народне скупштине Србије, рекао је да би припадници опозиционих странака требало да му предложе 8.500 чланова и исто толико заменика чланова у сталном саставу бирачких одбора из њихових редова.

„Пошто они нису у парламенту, ад хок је донет закон да ће за ове изборе и референдум они имати своје представнике , тако да очекујем да ми предложе 17.000 имена и позивам их да то учине јер то није једноставан задатак ни за много веће и озбиљније партије“, рекао је Дачић.

Поводом 15 година на месту председника Социјалистичке партије Србије, председник Ивица Дачић,
добио је на поклон слику нашег уметника Мише Поповића која је насликана 1958. године.
Њему су поклон, у част јубилеја, поклонили потпредседник СПС и координатор за Београд, Александар Антић, председник Градског одбора социјалиста Београд Никола Никодијевић и секретар градске организације Никола Прелевић као и председник младих социјалиста Београд Небојша Јаковљевић.

Састанку су присуствовали председник ИО ГО Владан Заграђанин, потпредседници ГО Александар Антић, Бранко Ружић, Жарко Обрадовић и Предраг Ј. Марковић, директор стручне службе Ђорђе Чабаркапа, председник Социјалистичке омладине Угљеша Марковић, народни посланици из посланичке групе СПС у НСРС и остали високи функционери СПС.

Скуп је почео минутом ћутања и одавањем поште недавно преминулом почасном председнику СПС Милутину Мркоњићу.

Извор: Танјуг/Политика

фото: Служба за информисање ГО СПС/Телеграф/Инфобиро