Најновије

Ружић пожелео ученицима и свим запосленима у школама успешан завршетак првог полугодишта Вести

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић пожелео је ученицима и свим запосленима у школама успешан завршетак првог полугодишта, рекавши да је задовољан јер се настава од почетка школске године у највећем броју школа одвијала непосредно.

„Успели смо да организујемо непосредну наставу у скоро свим школама упркос изазовима. Показало се да је семафор модел који смо примењивали ефикасан и да је дао резултате. Школе нису биле место ширења вируса, а непосредна настава је организована у најбољем интересу и ученика и наставника“, рекао је Ружић.

Он се захвалио наставном и ненаставном особљу на преданости и посвећености и позвао ученике и запослене да, као и до сада, покажу одговорност и током зимског распуста и заштите своје и здравље својих најближих.

Ружић је рекао да ће Тим за школе и у другом полугодишту, као и до сада, пратити ситуацију и редовно доносити одлуке о начину организације наставе, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Прво полугодиште за ученике основних и средњих школа завршава се данас, а ученици ће бити на зимском распусту од сутра, 31. децембра. Први наставни дан, односно друго полугодиште, почиње у понедељак, 24. јануара следеће године, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су ученици на територији АП Војводина већ на распусту, који је почео 24. децембра.

Настава у Војводини у другом полугодишту за средњошколце почиње 10. јануара, док ће основци сести у клупе 17. јануара.

Извор: Танјуг