Најновије

Интервју Ивице Момчиловића за ИнфоКГ: Трудимо се да дамо свој максимум у унапређењу услова за живот и рад свих Крагујевчана Локал

Портал ИнфоКГ и ове године објављује серију интервјуа са крагујевачким политичарима. Сумирамо утиске и учинке у прошлој години, разговарамо о актуелној ситуацији у граду и очекивањима за 2022. годину.

Наш саговорник је Ивица Момчиловић, председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије.

Он је сумирао утиске о години за нама и говорио о томе колико је испуњено од датих им обећања за 2021. годину, о градским и републичким инвестицијама:

  • Година за нама ће свакако остати упамћена као година у којој су започети велики инфраструктурни пројекти у Крагујевцу. Почев од Северне обилазнице која је у квалитативном смислу најважнији саобраћајни пројекат у последњих неколико деценија, захваљујући коме ће транзитни саобраћај бити измешен из центра града а који ће и директно утицати и на ниво буке и аерозагађења у Крагујевцу, и омогући ће Крагујевцу да додатно развија своје инвестиционе потенцијале.
  • Кроз пројекат Чиста Србија,који је вредан 308 000 000 еура, започели смо радове на изградњи канализационе мреже у дужини од 360 километара, радовима у улици Миливоја Банковића Сићка у Белошевцу, Гошиној улици у Петровцу и улици 19. октобар у Маршићу. Овај пројекат подразумева изградњу два постројења за прераду отпадних вода, нову депонију са спалионицом, рекултивацију и затварање постојеће у Јовановцу.
  • Започела је замена котлова у Енергетици и прелазак на природни гас, где дефинитивно стављамо тачку на потенцијално аерозагађење које је неколико деценија уназад мучило све нас у Крагујевцу и наредну грејну сезону дочекујемо без угља и мазута.
  • Завршетак измене пројекта будуће зграде ФИЛУМ-а за чију изградњу ће средства бити обезбеђена од стране државе и наставак радова на израдњи Центра изврсности.
  • Завршени су сви урбанистички предуслови и издата је грађевинска дозвола за нови трг Војводе Радомира Путника и почетак радова се очекује у марту месецу 2022.године.
  • Са тзв. зградом Просвете у центру града започела је реконструкција фасада зграда које представљају симбол Крагујевца. Уз сарадњу са релевантним институцијама створили смо оквир за наставак радова на реконструкцији Градске тржнице тако да не нарушавамо стабилности и визуелни идентитет исте.
  • Током целе године је асфалтирано неколико десетина улица, реконструисано и изграђено неколико километара водоводне и канализационе мреже и циљ нам је да истом, или појачаном динамиком наставимо и у следећој години. Услови за учење и бављење спортом наших најмлађих суграђана су континуирано унапређивани, а аматерски и професионални спорт је на јако високом нивоу у граду.
  • Превенција и очување здравља наших суграђана су у условима пандемије као и заштита најосетљивијих друштвених група били наш највећи приоритет. Као тим људи који има велику част и одговорност да руководи градом трудили смо се да не дајемо нереална обећања, већ да кроз колективни и лични ангажман дамо свој максимум у унапређењу услова за живот и рад свих Крагујевчана. Стварање позитивног инвестиционог окружења је пракса од које нисмо и нећемо одустати, а потврда доброг приступа је стигла у виду нових инвестиција и отварања више стотина нових радних места.
  • Радна зона Феникс и МИНД парк су постали адреса нових, како домаћих тако и иностраних компанија. Све ово ће омогућити да наши суграђани уз могућност запослења створе предуслове за бољи живот и заснивање породице. Међутим, још пуно посла је пред нама и желимо да што пре достигнемо европске стандарде у свим областима живота и рада.

Као председник Социјалистичке Партије Србије у Крагујевцу честитам свим Крагујевчанима Нову Годину и Божић и желим добро здравље и успех на свим пољима.

Извор: ИфоКГ

Категорије: Локал