Најновије

Никодијевић честитао Дан Републике Српске Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић честитао је Дан Републике Српске председнику Скупштине града Бањалуке Младену Илићу.

–Поштовани председниче, поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, у име Скупштине града Београда и у моје лично име, примите најсрдачније честитке уз најискреније жеље за опште добро грађана Бањалуке и нашег народа у целини – навео је Никодијевић.

Он је указао да историјска тековина Републике Српске постојано одолева изазовима балканске геополитике.

–У том погледу су од виталног значаја мирнодопске везе са матицом које додатно учвршћује и установљена међуградска сарадња. Поносимо се чињеницом да се традиционално пријатељски односи Београда и Бањалуке, крунисани Повељом о братимљењу два града, континуирано унапређују. Резултат су наше одлучности за јачање сарадње која данас на различитим основама гради једну перспективну будућност. Досадашња размена званичних посета сведочи о развоју међуградског дијалога у чијим оквирима разматрамо заједничке економске и културне пројекте. У овој години, уз најбоље жеље Вама на личном и професоиналном плану, искрено верујем у успех планова који су пред нама. Верујем у потенцијале наше привреде, културе, образовања, туризма и других области које ће даље интензивирати и дијалог на нивоу наших влада. У нади да ћемо и даље конструктивно сарађивати у обостраном интересу очувања и продубљивања веза Београда и Бањалуке, упућујем Вам изразе мог особитог поштовања – истакао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд