Најновије

Гостовање Вељка Одаловића на РТС: Није суд у Београду одлучио да Ђоковић сме да игра Вести

Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић каже за РТС да аутистичан став појединих званичника у Аустралији говори о томе да не признају и не поштују одлуке својих судова. Истиче да је Новак Ђоковић јак, али да ће голгота кроз коју пролази оставили последице.

Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић каже да је одавно постало јасно да све што се Новаку Ђоковићу дешава у Аустралији нема везе само са спортом.

„Очигледно је да тај да га назовем аутистичан став који поједини званичници у Аустралији износе, говори о томе да не признају и не поштују одлуке својих судова. Није одлуку о томе да Новак има право да игра донео суд у Београду, па да кажу то је ваша ствр. Њихов суд је донео“, наглашава Одаловић.

Истиче да и у систему у Србији има много дискреционих овлашћења која могу да се злоупотребе, али нико то не ради.

„Мислим да ће се све позитивно завршити. Новак Ђоковић је неко ко је на међународној спортској сцени освежење. Све своје успехе је направио, Србин је, прославио је Србију“, истиче Одаловић.

Каже да је Ђоковић на најбољи начин у многим земљама промовисао једног новог здравог спортисти и човека који има широка схватања.

„Ако је циљ да се заустави у обарању свих могућих рекорда, мислим да је то нешто што нема везе са спортом. Ова тврдоглавост њихова, у спорту који је најмање ризичан са aспекта здравља… Тенисери највише што се дотакну, то је врхом рекета на пар метара. Немају никакав контакт“, каже Одаловић.

Сматра да је Ђоковић јак, али да ће „голгота кроз коју пролази оставили последице“.

Извор: РТС

Категорије: Вести|Руководство