Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Хепи: Очекујемо веома добар заједнички резултат на председничким изборима Вести

У данашњој емисији „Добро јутро Србијо“ гост је био Ивица Дачић- Лидер СПС-а и председник Народне скупштине.

Социјалистичка партија Србије је друга странка у Србији по снази и од нас се увек очекује да имамо свог председничког кандидата, прошли пут ми нисмо имали кандидата из наше странке за председника, али наш заједнички кандидат је био Александар Вучић, ми смо инсистирали на томе, рекао је наш гост, Ивица Дачић и додао-“ Очекујемо веома добар заједнички резултат на председничким изборима. „

-Због лакшег организовање кампање мислимо да је боље да и сада радимо заједно, свакако планирамо да наставитмо сарадњу и после ових избора.

  • Сагласни смо да и овог пута имамо заједничког кандидата.

Ивица Дачић, изјавио је за телевизију Хепи да се председнички избори расписују 90 дана дана пре истека мандата председника. Ближи се расписивање избора, ми морамо донети законе које смо предложили, везане за изборе и то је тај договор који смо имали са Европљанима и опозицијом, закони ће од понедељка бити у парламенту, од уторка ћемо већ радити на томе, чекамо да се верификују резултати референдума.

-Треба обезбедити 8000 посматрача и 8000 заменика, то је велики број људи, а неки немају ни толики број гласова.

Једино где постоји извесна доза неизвесности и борбености је у Београду, београдски избори, ту ће пажња бити највећа, ми смо сви спремни за изборе, невезана за то да ли ћемо изаћи заједно са Српском напредном странком или не.

Свакако смо спремни да подржимо заједничког кандидата Александра Вучића, то није лака политичка одлука, рекао је Дачић.

Извор: ТВ Хепи