Најновије

Дачић: Бићу носилац свих листа СПС и кандидат за премијера, Вучић заједнички кандидат за председника Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је пред седницу Главног одбора СПС да ће бити донета одлука о подршци заједничком кандидату на предстојећим председничким изборима Александру Вучићу, као и да ће сам Дачић бити носилац свих листа СПС на предстојећим изборима.

Дачић је рекао да ће СПС наступити у коалицији са Јединственом Србијом и Странком Зелени Србије, а да су отворена врата и за сарадњу са удружењима и покретима.

Рекао је да ће СПС своју политику темељити на патриотизму, Србији, питањима социјалне правде и класичним темама левице.

Оценио је да је циљ да СПС на парламентарним изборима оствари циљ од 10,5 одсто, као и на прошлим и изнео очекивање да ће бољи резултат имати на изборима у Београду, где ће имати доброг кандидата.

Дачић је подсетио да је ово трећи изборни циклус у којем СПС излази у коалицији са партијом Зелени Србије, што је, како је рекао, „доказ да је СПС био зелен мого пре него што су неки други позеленели“.

„Лубеница је споља зелена, али је изнутра црвена“, рекао је Дачић и оценио да је за приче о некаквим новим зелено-левим колаицијама касно. Главни одбор СПС данас ће утврдити листу кандидата за парламентарне изборе, као и кандидате за будуће функције, а Дачић је најавио да је он кандидат странке за премијера.

Градска организација Београда о листи канидада за градске изборе одлучиваће у понедељак.

Извор: Танјуг