Најновије

СПС предала листу за парламентарне изборе: Ивица Дачић – премијер Србије Вести

Социјалистичка партија Србије предала је Републичкој изборној комисији листу кандидата за парламентарне изборе.

Уз листу „Ивица Дачић-премијер Србије“ предато је и више од 20.000 потписа бирача који су листу подржали.

Листу су предали лидери СПС Ивица Дачић и лидер коалиционе странке, Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

На изборној листи уз СПС и ЈС су и представници коалиционих партнера Зелени Србије.

Дачић је након предаје листе новинарима рекао да је задовољан што је коалиција која наступа годинама заједно тако брзо предала листу за парламентарне изборе и да никада нису брже сакупили потписе.

Према његовим речима, то је доказ да широм Србије постоји елан и енергија пред почетак предизборене кампање.

Подсетио је да на председничким изборима подржавају Александра Вучића, а да на парламентарним и локалним изборима наступају самостално.

„Све у животу сам радио за Србију, она је за мене увек основно опредељење и све ћу урадити за заштиту националних и државних интереса. Са тим ми излазимо на изборе“, нагласио је он.

Навео је да су на листи иза њега и Драгана Марковића Палме Угљеша Марковић, председник Социјалистичке омладине и досадашњи посланик, Дијана Радовић, такође посланица и Александра Ђанковић, потпредседница војвођанске скупштине.

„Такође и Владимир Ђукић, директор КБЦ Драгиша Мишовић као и јунак борбе против ковида и главна сестра у тој болници Наташа Богуновић. На листи су и Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, Ратко Николић, бивши капитен рукометне репрезентације Србије, те представници борачких организација, као што је пуковник Золтан Дани, који је оборио невидљиви Ф117 у Буђановцима за време НАТО агресије“, навео је Дачић.

Додао је да су на листи и директор Историјског института Србије Александар Растовић, председник војвођанске организације Душан Бајатовић, председник СПС на Косову и Метохији Звонимир Стевић, Новица Тончев, председник ИО ГО СПС Владан Заграђанин.

„После предаје листе идемо у изборну кампању, а она ће се темељити на томе што сви знају да ми стојимо постојано и да се наши ставови не мењају“, рекао је Дачић.

Истакао је да су два темељна принципа политике СПС, од којих је први Србија изнад свега и њена заштита и други социјална правда, односно правда за сваког.

Извор: Танјуг