Најновије

Избори 2022-Тома Фила у Обреновцу – Најстарији суграђани су наш велики приоритет Београд

У организацији изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ, ТОМА ФИЛА – ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА, за Скупштину града Београда, организована је трибина у Општини Oбреновац. Грађанаима се обратио први на изборној листи, адвокат Тома Фила.

Тома Фила у Обреновцу – најстарији суграђани су наш велики приоритет

Кандидат Социјалистичке партије Србије за градоначелника Београда, адвокат Тома Фила, обративши се на изборном скупу социјалиста у Обреновцу, посебно је истакао положај наших најстаријих суграђана.

-Ако знамо да у Београду живи више од 405.000 пензионера, и да је та популација током радног века највише допринела изградњи нашег града, од нас као социјалиста, очекује се да учинимо додатан напор да живот старијих суграђана буде лакши, хуманији, да више бринемо о њиховим потребама, истакао је Фила.

            -Лично ћу се снажно заложити да се добра пракса рада геронтодомаћица, које непосредно помажу старим људима, још више унапреди повећањем њиховог броја, у циљу још већег обухвата лица којима је потребна помоћ, закључио је кандидат СПС за градоначелника и додао да смо овде на локалу, у Београду, предузели низ корака да здравствена заштита и социјална брига буду још доступнији за најстарију популацију.

На скупу се поред адвоката Филе обратио и председник Удружења пензионера Србије и кандидат за народног посланика Социјалистичке партије Србије др Андрија Савић, који је истакао да је поносан на број клубова за пензионере којих данас има чак 32 на подручју Града Београда, а баш овде у Обреновцу реновиран је и центар за социјални рад, који је претходно био уништен у поплавама.

-Социјалистичка партија Србије снажно је подржала решеност Владе Републике Србије да се примања пензионера ускладе са растом трошкова живота, и што је нас из Удржења пензионера Србије у поптпуности определило да подржимо листу „Ивица Дачић-премијер Србије, Тома Фила-градоначелник Београда“, истакао је др Савић.

Грађанима се обратио и др Ненад Бјелица, председник општинске организације социјалиста у Обреновцу, који је исказао уверење у велику подршку грађана нашој листи кандидата за одборнике Града Београда.

У име Зелених Србије, коалиционог партнера СПС, обратио се адвокат Игор Пантелић, изразивши задовољство што је област заштите животне средине заузела значајно место у изборном прогрму наше заједничке листе, указавши на добре резулате рада градског Секретаријата за екологију.

Грађанима Обреновца обратио се и лидер Социјаистичке партије Србије Ивица Дачић, исказавши снажну подршку кандидату за градоначелника Томи Фили, као и будућим одборницима наше листе за Скупштину града Београда.

Скупу су присуствовали потредседник СПС и координатор за Београд Александар Антић, председник градске организације СПС Београд Никола Никодијевић, потпредседник СПС Жарко Обрадовић, и други.

Информативна служба ГрО Београда