Најновије

Потписан Споразум о разумевању, размени искустава и сарадњи између СПС и Народне партије Српске Вести

Социјалистичкa партијa Србије предвођена председником Ивицом Дачићем потписала је данас седишту СПС у Београду, споразум о разумевању, размени искустава и сарадњи са делегацијом Народне партије Српске на челу са председником Дарком Бањцем.

Након потписивања Споразума председници партија су се обратили новинарима.

Председник СПС Ивица Дачић истакао је да са Народном партијом СПС дели заједнички интерес и да их повезују две кључне одреднице.

“Чврсто стојимо и боримо се за теритoријални интегритет Србије, очување Косова и Метохије у саставу Србије и за Дејтонски поразум, односно опстанак и развој Републике Српске као врховног, националног и државног интереса Србије и народа“.

Дарко Бањац : Ми смо један народ и као такав морамо са сарађујемо и идемо заједно у правцу економске и друштвене сарадње. Политичка сарадња са СПС базира се на истој визији за очување Дејтонског споразума. Он се захвалио председнику СПС Ивици Дачићу на континуираној подршци коју он лично и СПС даје Републици Српској и пожелео му победу на предстојећим председничким и парламентарним изборима.

У делегацији Социјалистичке партије Србије су чинили председник ИО ГО Владан Заграђанин, потпредседник ГО Александар Антић, председник ГрО Београда Никола Никодијевић и председник Омладине Угљеша Марковић.

Делегацију Народне партије Српске су представљали Дико Цвјетиновић, генерални секретар, потпредседници НПС Ђорђе Поповић, Синиша Никић, Јовица Влатковић и Драган Галић и чланови Председништва  Сенка Јујић, Бобана Марељ и Оливера Брдар.

Информативна Служба ГО СПС