Најновије

Одржана величанствена изборна конвенција СПС-ЈС-ЗС у Новом Саду Вести

Коалиција СПС-ЈС-ЗС одржала је изборну конвенцију у Новом Саду у препуној сали Спенса.

Више од 5.000 присутних је показало да ће 3. априла на парламентарним изборима гласати за број 2, а истовремено су позвали грађане да заједно гласају и за Александра Вучића као заједничког кандидата за председника Србије.

Окићени црвеним заставама СПС-а и плавим Јединствене Србије уз различите транспаренте и поруке, лидери изборне листе „Ивица Дачић – Премијер Србије“ кампању у Војводини завршили су окупљањем у Новом Саду, у присуству кандидата за посланике, те партнера из „Зелених Србије“ и других организација.

Председник СПС Ивица Дачић је навео да је задовољан како протиче кампања, да су до сада обишли велики део земље и да се труде да грађанима дају одговоре на питања која су тренутно најактуелнија у друштву.

„Две су стране наше политике: једна је патриотска и националана, где се залажемо за очување и одбрану наших националих интереса, наручито због тога што је наша странка настала из борбе за јединствену Србију и то се огледа у томе што нећемо признати једнострано проглашену независност Космета. Ми имамо и јасан став о чланству у НАТО пакту и то не подржавамо јер смо за војну неутралност. Такође бранимо Републику Српску и против смо да се она декларише као геноцидна творевина. Исто тако смо и против увођења санкција Руској федерацији, јер сматрамо да би то било лоше по наш национални и државни интерес, имајући у виду да Русија штити наше интересе у Савету безбедности УН-а када је реч о територијалном интегритету Србије“, навео је Дачић.

Кандидат за премијера Србије је подсетио и на то да се њихова политика огледа и кроз заступање социјалистичких идеја.

„Наша политика је и социјалистичка, односна она која заступа интересе оних који живе од свог рада. Зато мислимо да у време сталне транзиције у којој се налазимо више деценија морамо да водимо рачуна о онима коју су незаштићени, а то значи о онима који су променом друштвеног система и увођењем бруталног капитализма из првобитне акумулације капитала остали без својих права као радници. Залажемо се и за изједначавање плата мушкараца и жена, јер жене имају мање плате само зато што су жене, а раде на истим радним местима. Наш став је и да свим људима у старом добу треба обезбедити социјалне пензије, без обзира на то да ли имају услов за пензију или не, као и да се за половину повећају субвенције пољопривредним произвођачима“, додао је лидер социјалиста.

Према његовим речима, коалиција се труди да порука грађанима буде једноставна. Нагласио је да не позивају никога да гласа за њих да би обављали неке функције, већ да их подрже јер у њиховим ставовима виде интересе за себе и своје породице.

Дачић је поручио и да су спремни да деле одговорност са дугогодишњим партнером СНС и позвао грађане да гласају за Александра Вучића на председничким изборима.

„Сматрамо и да наша листа, број 2, има довољно квалитетних људи да обављамо одговорне функције, Александар Вучић биће председник, Ивица Дачић премијер – то је најбоље за Србију и то је наша главна порука“, закључио је лидер коалиције „Ивица Дачић – Премијер Србије“.

Потпредседник Главног одбора и председник Покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић је поручио да 3. априла могу до победе и позвао присутне да данас и сваки наредни дан проведу са породицом, комшијама и пријатељима и позову их да гласају за листу СПС под бројем 2.

„Каква је разлика између незапосленог Мађара и незапосленог Србина, каква је разлика између гладног Словака и гладног Србина? Ту разлике нема. Постоји само једна разлика, да ли је земља слободна и да ли у њој можете да радите и стварате и да расподела капитала буде праведна“, навео је Бајатовић.

Он се осврнуо и на последња истраживања која говоре да је 80 одсто људи против НАТО, мање од 50 одсто, посебно међу младима за ЕУ и 80 одсто за сарадњу са Русијом.

„Зато нам треба добро руководство и зато говоримо о Ивици Дачићу. Имамо јасну политичку понуду за Србију, имамо образ, имамо част, имамо снаге, имамо људе. Верујете у себе, до победе“, поручио је Бајатовић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма упозорио је да долази највећа светска економска криза.

„Сигуран сам да ће премијер бити Ивица Дачић, човек који има много пријатеља у целом свету и који може да преузме одговорност да спаси сваку породицу у Србији. У нашој коалицији је и велики број привредника. Најбољи привредник и то не само у нашој коалицији, него то знају и сви грађани јер су то и сами осетили је Душан Бајатовић, из разлога што од када је на челу Србијагаса, никада није било рестрикција када је у питању грејање и производња“, рекао је Марковић.

Додао је да имају људе који се баве пољопривредом, привредом, лекаре, пензионере и остале, али да је најбољи међу њима Ивица Дачић. Он се запитао и зашто остали не смеју да кажу ко им је кандидат за премијера.

„Не смеју, јер кад би рекли, одмах би изгубили на изборима, а Ивица Дачић је човек са искуством и извештајем о раду. Ми дајемо прво извештај, а онда причамо шта ћемо да радимо. Позивам грађане да гласају за број 2, како би нам дали јачину у парламенту и како би Ивица Дачић могао да води ову државу као председник владе“, навео је лидер Јединствене Србије.

Окупљене су поздравили и председник Градског одбора СПС-а Слободан Цветковић и пензионисани пуковник Золтан Дани, који је 1999. године командовао јединицом која је током НАТО агресије на СР Југославију срушила Ф-117.