Најновије

Делегација Социјалистичке партије Србије положила венац на брду Стражевица Вести

Делегација Социјалистичке партије Србије предвођена председником Ивицом Дачићем данас је поводом 23 годишњице од почетка НАТО агресије на тадашњу СР Југославију, положила венац на брду Стражевица, где је на данашњи дан 1999. године пала прва бомба у Београду.

Код спомен обележја „Гласник са Стражевице”, погинулим војницима И цивилима током бомбардовања пошту су одали потпредседник ГО СПС Бранко Ружић и председник ГО Београда Никола Никодијевић.

Дачић је рекао да је ово дан са великим емоцијама, огорчењем и тугом, са чиме се суочавамо 23 године, а како време пролази, каже, туга и огорчење су све већи.

„Људи који су изгубили своје животе нису никога нападали, већ су били жртве агресије. Важно је да чувамо сећања на овај дан и да будемо свесни и сигурни да смо били у праву, да су они били агресори, а ми смо бранили своју земљу и народ. Да бисмо били верни тим идејама, морамо да чувамо успомену и сећање на све оне који су изгубили животе“, рекао је Дачић.

Никодијевић је истакао да је „Гласник са Стражевице“ симбол отпора, пркоса и патриотизма и подсетио да су на овом месту пале прве бомбе на Београд, али и прве жртве.

„Као озбиљни људи, озбиљна држава и друштво, никада не смемо да заборавимо оне који су дали своје животе, највредније што су имали, за одбрану наше земље“, рекао је Никодијевић.

Поручио је да смо дужни да се сећамо свих жртава, да водимо рачуна о њиховим фамилијама и потомцима, али је важно да се води политика да нам се та времена више никада не понове.

„Данас се поново налазимо пред бројним изазовима. Ситуација у читавом свету, али и у региону је прилично нестабилна. Наш посао је да сачувамо мир, да грађанима обезбедимо стабилност и сигурност са којом ће живети у будућности. Не желимо да на Београд падају бомбе, не желимо да наша деца и суграђани облаче униформу и иду у рат“, рекао је Никодијевић.

Он је рекао да је жеља свих да се одужимо онима који су нам подарили слободу и да будућност проведемо без рата и бомби.

Информативна служба ГО СПС