Најновије

Ивица Дачић у Слатини и Мршинцима, пред неколико стотина грађана одржана конвенција СПС-а Вести

Председник Социјалистичке партије Србије и кандидат за премијера Ивица Дачић посетио је Слатину и Мршинце, а у ресторану “Хизна“, пред неколико стотина окупљених грађана, одржана је предизборна конвенција СПС-а.

Дачић је током обраћања напоменуо да се одавно није сусрео са “овако позитивном атмосфером“, када је у питању ток кампање странке на чијем је челу. Он је истакао да очекује веома добар резултат социјалиста на изборима 3. априла.

Он је Чачане позвао да заокруже број 2, јер тако, како је нагласио, гласају за политику која брине о појединачном интересу сваког грађанина државе.

– Апсолутно смо против признавања косовске независности, напротив, ја сам као министар иностраних послова утицао да 18 земаља повуче признање Косова. Против смо уласка у НАТО, подржавамо Републику Српску и против смо увођења санкција Руској Федерацији, зато што је у питању лицемерје западних земаља које су бомбардовале Србију и којима је то било у реду, а сада од нас траже да уведемо санкције Русији. Ово није став који би се могао описати као проруски, ово је просрпски став зато што је нама у интересу да сачувамо везе са Русијом, будући да је то једина велика земља која брани наше интересе у Савету безбедности УН, односно која онемогућава да Косово уђе у Уједињене нације – истакао је лидер социјалиста.

Дачић је рекао да се СПС залаже за бесплатно здравство и школство за све грађане Србије, изједначавање зарада за припаднике оба пола, као и за социјалне пензије.

– Други стуб наше политике је социјалистички, што значи да се залажемо за оне структуре становништва које живе од свога рада, за већа права радничке класе, за већа права жена, као и за питање социјалних пензија, то јест да људи могу да оду у пензију иако немају довољно радног стажа због пљачкашких приватизација и отпуштања са посла. Значи, да буде систем једнаких шанси за све и социјалне правде – рекао је Дачић.

На конвенцији су представљени и посланички кандидати СПС-а из Чачка Сања Ћаловић, Милош Папић и Катарина Козина.

Обраћајући се присутнима, специјалиста машинског инжењерства Сања Ћаловић је рекла да је дете из радничке породице које је подигла и њива и фабрика.

– Ја ћу обећати само то да ћу, уколико будем села у посланичку клупу, гледати да извршим сваки задатак који ми буде делегирао овај град из којег долазим. Нећу се либити да покуцам на било која врата, да ли је у питању министар, помоћник министра или државни секретар, али да ћу заиста покушати да извршим све задатке овога градског одбора и вратићу се овде пред вас да вам положим рачуне – навела је Сања Ћаловић.

На конвенцији је био присутан и председник чачанских социјалиста Немања Трнавац, као и сви досадашњи председници Градског одбора СПС у Чачку.

Извор Морава инфо