Најновије

Ивица Дачић састао се са паратриатлонцем Хаџи Лазаром Филиповићем Вести

На велику жељу паратриатлонца Хаџи Лазара Филиповића, председник Народне скупштине Републике Ивица Дачић састао се данас са њим у просторијама парламента.

Паратриатлонац и српски репрезентативац Хаџи Лазар Филиповић је момак који на једно око види до 2%, а на друго уопште не види. Прецизније када се налази на отвореном по дневном светлу може да разазнаје да има неке препреке и облике, а из јако велике близине може да види и препозна лице. Спортом се бави од како зна за себе, а примарна љубав у спорту му је бициклизам. Поред паратриатлона учесник је и многих такмичења у бициклизму и трчању. Добитник је бројних медаља са европских и светских такмичења, а најдраже му је, како каже олимпијско сребро, које је 2020. освојио на Параолимпијским играма у Аустралији.
Председник Народне скупштине Ивица Дачић, уједно и бивши потпредседник Југословенског олимпијског комитета и председник Спортског савеза Србије, изразио је велико задовољство због сусрета, те се захвалио Лазару Филиповићу што са правим борбеним духом брани боје наше заставе и доноси велике успехе Републици Србији у спорту. Нарочито је похвалио Филиповића као промотера и мотиватора за спорт особа са инвалидитетом.
Саговорници су део разговор посветили потешкоћама са којима се особе са инвалидитетом сусрећу у спорту. Председник Народне скупштине Ивица Дачић рекао је да ће уложити лични труд и урадити све што је у његовој моћи да се осигура подршка спортистима са инвалидитетом.

Извор Парламент