Најновије

Одржан шестомесечни помен почасном председнику СПС инг Милутину Мркоњићу на Новом гробљу у Београду Вести

На Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана одржан је помен поводом шест месеци од смрти почасног председника Социјалистичке партије Србије и народног посланика инг, Милутина Мркоњића Мрке.

На гробље су дошли Ана Бекута, њени унук, унука и мајка. Бекута је донела цвеће а затим пољубила надгробну плочу.

Она се захвалила присутним медијима уз речи: “Хвала вам што сте ту!”

Помену су присуствовали и председник СПС Ивица Дачић, председник ИО ГО СПС Владан Заграђанин, потпредседници ГО Александар Антић, Ђорђе Милићевић, Славица Ђукић Дејановић, Жарко Обрадовић, председник ГрО Београд Никола Никодијевић, чланови Председништва, Главног одбора и многобројни пријатељи и поштоваоци Мркиног лика и дела.

Председник СПС и Мркин дугогодишњи пријатељ, Ивица Дачић је одржао говор у којем је рекао да би данас био и Мркин 80. рођендан.

  • На данашњи дан ми смо спојили истовремено шестомесечни помен, али данас јесте његов 80. рођендан. Тако да смо се окупили овде још једном да искажемо поштовање и сећање на нашег великог и драгог друга Мрку. Наравно да нам свима недостаје, али некако у свему увек проналазимо и његово присуство и шта би он рекао и веома су честа сећања на тај период – рекао је Дачић.
  • Морам да се захвалим Ани што је дошла на идеју да искористимо те предности дигитализације, тако да уз помоћ QR кода можете да видите део његове биографије, најдраже фотографије, укључујући и нешто што смо нашли, а то је његова чланска карта Социјалистичке партије Србије 90-те године – открио је Ивица и додао:
  • Захваљујем се свима што сте дошли да се овде окупимо, попричамо и чувамо успомену на нашег Мрку.

Извор: Курир/Телеграф