Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Пинк: Србија, мала поносна држава води политику не за Русију и Европу већ за своје грађане Вести

Више од сто дана прошло је од почетка рата у Украјини, а упркос притисцима којима је наше руководство свакодневно изложено, Србија наставља да води политику која је у интересу искључиво њених грађана, истиче народни посланик.

Политика коју води председник Србије Александар Вучић је најисправнија, иако је позиција коју заузимамо изузетно тешка, каже потпредседник ГО и шеф посланичке групе СПС у НСРС Ђорђе Милићевић. Подсећа да је Вучић најавио да ће доћи до компликација када је реч о посети руског министра, а оне су данас и видиљиве.

  • У 10 сати су заказани разговори председника Србије и амбасадора Русије. У исто време заказане су НАТО демонстрације против Вучића испред председништва. У свему овоме треба гледати интересе Србије. Сматрам да је државно руководство нашло праву меру, осудило угрожавање територијалног интегритета и суверенитета, а са друге стране није рестриктивно реаговало – каже Милићевић за „Ново јутро“.

Подсећа да је Србија бомбардована од стране НАТО, да је нашој земљи нанета огромна материјална штета, да је било много људских жртава, те да се ова „специфичност“ увек мора узети у обзир када се анализирају одлуке нашег руководства.

Истиче да је Србија под великим притисцима, а да ће се они и даље појачавати.

  • Позивају на територијални интегритет и суверенитет. Зашто на њега нису позивали пре 20 година? Траже поштовање резолуције СБ УН, а где је резолуција 1244 УН? Дакле, у тешкој смо позицији, очекују се још већи притисци, али Србија после више од 100 дана рата наставља да води исту принципијелну, самосталну политику – каже Милићевић.

Мала држава у Европи, поносна, води своју политику, ни за Русију ни за Европу, већ за своје грађане.

Извор: ТВ Пинк