Најновије

Никодијевић за РТС: Ускоро седница на којој ће бити изабран градоначелник Београд

У наредних неколико дана биће познат тачан датум одржавања седнице на чијем дневном реду ће бити избор градоначелника Београда, заменика и Градског већа, изјавио је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић гостујући у Београдској хроници.

–Веријем  да ће Александар Шапић бити кандидат за градоначелника. Ми имамо довољну већину и просле суботе конституисали смо Скупштину града,  и  можемо изабрати извршне органе власти. Спремни смо да саслушамо и другачија мишљења од наших и да уважимо она која буду добра. Нећемо одустати од наше политике коју смо презентовали грађанима у кампањи и за коју су нам дали поверење да наставимо да водимо Град Београд – објаснио је Никодијевић.

 Он је додао да је смањен цензус са пет на три посто омогућио улазак у градски парламент и неким одборничким групама које то не би могле да учине да је цензус остао пет посто.

– Сада већи део грађана има своје представнике у градском парламенту али у раду то неће променити много. Имамо пословник о раду кога се држимо, као и правила која смо успоставили у градском парламенту. Пре свега морамо чувати достајнство те институције. Оно што сам рекао и одборницима када сам изабран прошле суботе, јесте да је важно међусобно уважавање без обзира на разлике у мишљењу и што ћемо различито дискутовати и гласати. Евидентно је да између нас постоје политичке разлике као и различите визије како видимо будућност Београда и његов даљи развој–рекао је Никодијевић.

Никодијевић је нагласио да је политика убрзаног развоја и великих инфраструктурних пројеката, која је презентована грађанима у изборној кампањи, она која ће наставити да се води.

–То је оно што је опозиција критиковала а на шта смо ми поносно. Поносни смо на београдски метро и желимо да  убрзамо изградњу у овом мандату. Поносни смо на прву фабрику за прераду отпадних вода у Великом селу коју ћемо градити, да не будемо једини град у Европи који ће отпадне воде да излива у Дунав. Поносни смо на Београд на води, линијски парк, на нову инфраструктуру коју градимо, на национални стадион, као и на друге велике пројекте–рекао је Никодијевић.

Говорећи о раду у градској скупштини, он је истакао да постоји специфичан метод по коме се ради те да нема подела по страначкој припадности.

–Суштина је да радимо заједнички посао и мора да имамо резултате али и одговорност према послу. Тако ће бити и у будућност. Имао сам сјајну сарадњу пре свега са Синишом Малим који је био градоначелник када сам изабран за председника Скупштине града. Он и данас много помаже Граду Београду с обзиром да је велике инфраструктурне пројекте немогуће реализовати без подршке републичких органа власти. Велику помоћ и подршку имамо и од председниак Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић. Са Зораном Радојичићем и Гораном Весиће сам сарађивао одлицно и имамо пријатељски однос. Са Александром Шапићем се такође познајем и имао сам прилику да добро сарађујем јер он је дугогодисњи предсесник Опстине Нови Београд и веома је упуцен у проблеме функционисања града. Имамо добра искуства и настављамо у добром смеру да водимо Град Београд– закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд