Најновије

Бранко Ружић у Пироту :Са МУП смо направили јасан план акције за малу матуру Вести

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас у Пироту, пред одржавање мале матуре, да ово министарство и МУП имају детаљно разрађен план акције за случај пријаве о бомбама у школама и да ће се све учинити да безбедности ризик буде раван нули.

„Ми имамо одговоре на сва та питања. Заједно са МУП-ом направили смо јасан и детаљан план активности како да у дане одржавања завршних тестова имамо нулти безбедносни ризик. Све оно што је потребно да се уради да би деца била безбедна, да то за њих и родитеље не буде трауматично искуство, биће и урађено“, казао је Ружић.

„Републичка комисија је донела одлуку о промени процедуре спровођења самог завршног теста и ми смо кренули ка томе да сажимамо број школских објеката у којима ће завршни тестови бити одржани, тако да смо то смањили за неких 60 процената, са 1.260 на 511“, ремао је Ружић.

„Те оперативне планове држимо у тајности и желимо да се унапред захвалимо свима на разумевању, пре свега родитељима и деци да пожелимо да се у мирном духу припреми за тај тест, да то буде круна њиховог осмогодишњег образовања и да на листи жеља искажу своје жеље и да упишу оно што су желели“, поручио је Ружић.

Министар просвете је у Пироту, после пријема у кабинету градоначелника Владана Васића, обишао Основну школу „Душан Радовић“.

„Упознао сам се о овом актуелном тренутку овде у Пироту, који је веома изазован и обремењен разним ирационалним стварима и жељама оних који не разумеју да је младост једне државе најосетљивији део сваке државе и на тај ирационалан начин покушавају пријављивањем тих, хвала Богу до сада, лажних дојава о експлозивним направама по школама, угрозе и нашу државу и васпитно-образовни рад“, рекао је Ружић.

Извор Танјуг