Најновије

Бранко Ружић: Отворен Имплантолошко-истраживачки центар Стоматолошког факултета Вести

Стоматолошки факултет Универзитета у Београду данас је отворио Имплантолошко-истраживачки центар с лабораторијама и едукативним центром, који ће бити јединствен на Балкану.

Центар су обишли су председница Владе Србије Ана Брнабић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Ружић је рекао да је овај центар јединствен на овим просторима и да је унапређење рада високошколских установа кроз улагање у инфраструктурне пројекте један је од приоритета Министарства. Истакао је да је Министарство подржало изградњу и опремање овог центра са 84 милиона динара.

„Министарство ће наставити улагања у инфраструктуру области високог образовања, осим реконструкције и изградње нових зграда факутета планирана је изградња нових домова, проширење постојећих, да се настави са применом системских закона, реализацјом стратеских програма којим споводимо реформу обравовања и науке, наставимо на континуираном подстицају развоја науцно истразивацког подмлатка …. и подршци вазној за рад и усавршавање“, рекао је Ружић.

Он је рекао да Стоматолошки факултет у Београду представља добар пример квалитетне високошколске установе која постиже запажене резултате у настави и науци, али и пружа услуге у области стоматологије грађанима.

Завршетком овог објекта, београдски Стоматолошки факултет добио је Центар опремљен најсавременијом опремом чиме се омогућава праћење актуелних трендова дигиталне стоматологије и имплантологије. Створени су изврсни услови и за едукацију наших стручњака и извођење клиничких студија, али и отворене могућности за нова радна места за наше научнике“, рекао је министар.

Отварањем овог центра, стичу се и услови за даљи напредак овог факултета и побољшање његовог рејтинга, између осталог, и на Шангајској листи, указао је Ружић.

Извор МПН/Танјуг