Најновије

Бранко Ружић: Осион однос привремених власти у Приштини Вести

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић саопштио је да му је данас забрањен улазак на Косово и Метохију, иако је уредно и благовремено био најављен у складу са свим процедурама и договорима.

Ружић је требало да присуствује Дану Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који се традиционално организује на Видовдан, 28. јуна сваке године.

„Одлука да ресорни министар не присуствује свечаној седници поводом дана једног од наших најзначајнијих универзитета још један је у низу доказа који потврђују осион однос привремених власти у Приштини и њихову неспремност на било какав компромис и поштовање било каквог договора“, рекао је Ружић.

Он је навео да „свечаност, у славу образовања и знања, ни на који начин не угрожава привремене приштинске власти, али изгледа да, ипак, традицију и снагу нашег образовања доживљавају као претњу“, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Улазак на Косово и Метохију, на прелазу Јариње, забрањен је данас и директору Канцеларије за ИТ и еУправу Михаилу Јовановићу, упркос унапред одобреном уласку и свим испоштованим процедурама. Његова посета је планирана због отварања два ИТ центра – у Косовској Митровици и Грачаници.

Извор: Танјуг