Најновије

Састанак Ивице Дачића са Мирославом Лајчаком Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и остала регионална питања на Западном Балкану Мирославом Лајчаком.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић током разговора подвукао је да једини прави пут за постизање одрживог договора између Београда и Приштине представљају дијалог и компромис и да Београд остаје у потпуности посвећен дијалогу и спреман за његов наставак.

„Наша страна је спремна да у наставку дијалога разговора о бројним отвореним питањима, али наглашавамо да нисмо спремни да прихватимо било какве једностране одлуке, које нису произашле из договора у дијалогу, а које директно угрожавају права припадника српске заједнице на КиМ“, рекао је Дачић.

Мирослав Лајчак је нагласио да је „дијалог једини процес за нормализацију односа Србије и Косова“ и истакао став ЕУ да је на странама да имплементирају оно што је договорено. Лајчак је такође напоменуо да ради на сусрету на високом нивоу председника Алаксандра Вучића и премијера Аљбина Куртија у Бриселу, као и да жели да њихов наредни сусрет буде продуктиван.

Извор Парламент