Најновије

Никола Никодијевић: „Београдски маратон” је манифестација где се снови остварују Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић обратио се данас присутнима на свечаности „Хероји су међу нама” у име Града, главног покровитеља „Београдског маратона”. Том приликом додељена су признања посебним категоријама тркача. 

Никодијевић је рекао да му је велико задовољство што је угостио овогодишње учеснике маратона.

– „Београдски маратон” је једна од најзначајнијих, али и најмасовнијих спортских манифестација у Београду. Она је постала традиционална и Београд је незамислив без свог маратона. Град није организатор, већ партнер маратона и надам се да ће се ова сарадња наставити и проширити у годинама које су пред нама. Људима који воде маратон обећали смо да ћемо потписати вишегодишњи уговор, како бисмо омогућили лакшу сарадњу са спонзорима и донаторима и тако београдски маратон претворили у још значајнију манифестацију – рекао је председник Скупштине града.

Он је подсетио да је маратон настао као спортска манифестација, али како се годинама развијао, добио је много шири друштвени контекст. 

– Ако се погледају учесници маратона, видеће се да је процентуално најмањи број професионалаца, а да је највише рекреативаца и људи који желе да поставе неке нове границе испред себе, јер је „Београдски маратон” манифестација где се снови остварују. Верујем да ћемо маратон проширити и да то неће бити само једна трка годишње, већ да ће бити бројних спортских манифестација током читаве године које ће популаризовати спорт и рекреацију у граду. Надам се развоју шире друштвене одговорности према различитим групама људи које учествују у маратону, те да ћемо наставити да га градимо јер је то један од симбола града. Честитам свима који су учествовали у маратону и надам се да ће ваш пример подстаћи многе у граду да учествују у различитим спортским манифестацијама – рекао је Никодијевић и поручио да верује „да ће маратон постати једна светковина коју ћемо заједно да чувамо”.

Директор „Београдског маратона” Дарко Хабуш пожелео је свима добродошлицу поводом свечаности „Београдског маратона”. 

– Манифестација „Хероји београдског маратона” настала је управо како бисмо као друштво препознали и наградили појединце који су пример човекољубља и солидарности – рекао је Хабуш и упутио захвалност главном покровитељу маратона, Граду Београду, затим Министарству омладине и спорта и Атлетском савезу, без којих „Београдски маратон” не би био оно што данас јесте.

Између осталих, признања су добили Никола Никодијевић и Вања Удовичић, министар омладине и спорта.

Извор Беоинфо

Категорије: Београд