Најновије

Ђорђе Милићевић након консултација у скупштини: СПС ће имати потпредседника скупштине и водиће два одбора Вести

Социјалистичка партија Србије у новом сазиву парламента имаће потпредседника скупштине, а водиће и два одбора – за привреду и просторно планирање, саобраћај и инфраструктуру, саопштио је данас посланик СПС Ђорђе Милићевић.

Милићевић је новинарима у скупштини, после данашњих консултација, рекао да није суштина у томе да неко добије што више, већ да се дође до консензуса, компромиса, уважавајући све различитости, поштујући позицију и опозицију, како би сви били задовољни прерасподелом места потпредседника и у радним телима, а нешто касније и разг и у парламентарним делегацијама.

Милићевић је навео да иако Пословник предвиђа да 30 посланика, који потпишу иницијативу, може да предложи потпредседника скупштине, то се до сад није чинило, већ су се та места додељивала сходно снази посланичке групе и броја посланика.

„СПС је друга по снази посланичка група у скупштини и имаће потпредседника и места председника два одбора – за привреду и за просторно планирање, инфраструкутру и саобраћај, као и три заменика председника неких одбора, уз по једног или два члана у сваком одбору“, прецизирао је Милићевић.

Он је истакао је СНС и Владимир Орлић као кандидат за председника Скупштине предложила конструктивне предлоге и да то ни опозиција није очекивала.

На питање о персоналним решењима из СПС-а, каже да се о томе није разговарало, већ о томе да се настави јачање институције парламента.

Милићевић је додао да Србији није потребно никакво неслагање, будући да је земља изложена притисцима и бројним изазовима, и да су велика очекивања од парламента, пред којим је много посла.

Извор Танјуг