Најновије

Ђорђе Милићевић: Желимо да дамо допринос кроз дефинисање заједничких циљева са нашим досадашњим партнерима Посланичка група

Заменик шефа посланичке гурпе СПС Ђође Милићевић изјавио је данас да ће социјалисти делити одговорност са владајућом већином, чији су део, и да подржавају избор Владимира Орлића за председника парламента.

Милићевић је новинарима у парламенту рекао да је Орлић професор, доктор наука, „импозанте биографије“.

Орлић је, каже, професионалац, а када говори о политичком делу његове каријере, очекује да Орлић посао председника парламента, као и сваки до сада, обавља одговорно, посвећено и озбиљно.

Нагласио је да су Србији потребни јединство и политичка стабилност и да ће СПС ту дати допринос.

„Није време за политичке памфлете, већ за постизање што ширег консензуса за грађане Србије. Желимо да дамо допринос кроз дефинисање заједничких циљева са нашим досадашњим партнерима,“, рекао је Милићевић.

Нагласио је да су СПС и СНС постигли висок степен сагласности током консултација и око чињенице да постоји потреба наставка сарадње, али да никада нису разговрали „путем математике“, већ о циљевима.

На питање да ли ће СПС био део владе, каже да ће то рећи председник Александар Вучић, додајући да ће се то врло брзо знати.

Милићевић је изразио задовољство због јединствене политке коју Србија води и што, како је рекао, „нисмо део чопора“.

„Више од 100 дана, од почетка кризе у Украјини, мала поносна држава успела је да сачува своју самосталност и никога није увредила, а налази се на европском путу“, рекао је Млићевић.

Извор Танјуг

Категорије: Посланичка група