Најновије

Ивица Дачић: Доприносићу и даље политичкој стабилности и јединству у парламенту Вести

Шеф посланика СПС Ивица Дачић рекао је вечерас током расправе у парламенту, да му је била част што сам био председник Скупштине Србије, додајући да ће и даље доприносити политичкој стабилности и јединству.

„Потребан нам је виши ниво политичке толеранције, поштовања и полемике на прави начин“, рекао је Дачић у скупштини.

Он је навео и да ће Владимир Орлић, са којим је, каже, директно сарађивао последње две године и који је повремено водио седнице, на добар начин обављати дужност председника парламента.

Дачћ је нагласио да је питање функционисања скупштине, питање поштовања процедура.

Додао је и да је претходни сазив, у којем је он био председник, иако, подсећа, у старту окарактертсиан негативно, постигао значајне резултате.

„Сведок сам да су предствници СНС имали понекад и превише попустљив став према неким ставовима опозиционих партија, а један је да смо смањили цензус на три одсто“, рекао је Дачић и додао да је донесен Кодекс о понашању посланика, да нема доношења закона по хитном поступку, а уведена су и јавна слусања.

„Имајући у виду да је Владимир Орлић био део свега тога, да је данима водио седнице скупштине, а знајући његове личне квалитете, дајем му пуну подску и СПС ће гласати за његов избор“, рекао је Дачић.

Извор Танјуг