Најновије

Ивица Дачић за ТВ Курир: Поносан сам на све резултате које смо постигли у протеклом мандату Вести

Председник СПС-а Ивица Дачић био је гост Јутарњег програма Курир телевизије где је говорио о формирању нове Владе Србије и о спекулацијама коју ће функцију у новом сазиву обављати.

Дачић истиче да је свима у интересу да се што пре изабере руковоство и да сада изборне листе нису најбитније, већ посланички клубови.

-Није да нисам запослен, јуче ми је истекао мандат и ја сам се нашалио да немам шта да радим. Чекамо сазив нове Владе, следећа ствар коју Скупштина ради су закони који су неопходни за формирање Владе. Ситуација је данас у Скупштини таква да већ сада изборне листе нису најбитније већ посланички клубови. Када се заврше избори, изборне листе добијају мандате и посланици формирају разне посланичке клубове. Сада већ има 15 посланичких клубова који су формирани, СПС је други по снази у Србији. Ми имамо 23 посланика, а следећи посланички клуб су Мариника Тепић. Данас ће бити расправа о кандидатима за руководство Скупштине. То је нешто што је дневни ред који је утврђен Уставом. Ако нема неког договора да се то све заврши у року од једног дана, то може да потраје. Владета Јанковић ће водити седницу, подсетићу да је прошли пут Мићуновић у 18 часова завршио. Мислим да је свима интерес да се што пре изабере руководство Скупштине. Од јуче иду ти рокови – рекао је Дачић гостујући у Јутарњем програму Курир телевизије

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић одбацио је и спекулације појединих медија да ће у новој Влади преузети ресор унутрашњих послова.

-Да ли у недостатку тема, или је лето па су те кадровске теме занимљиве. Сваког дана имате различите конструкције ко ће шта обављати. Ја нисам разговарао са председником о конкретном начину како ће бити реализовано наше учешће. Нисмо причали о мом месту, тако да су све то спекулације. Једног дана се писало да ћу бити премијер, па министар унутрашњих послова, па се спомињала одбрана. То су све спекулације, онда неко мисли да имате нешто против тих људи који обављају те функције. Ако неком желите да наудите, онда само објавите коју функцију ће обављати и то се сигурно неће десити. Више пута сам бранио Вулина на пример у смислу резултата. Прискљушкивање председника, хапшење велике криминалне групе. Само то прислушкивање председника је било значајно да се реши, како се не би понављало више. Испада да треба да се такмичимо између себе, желим да то све ставим по страни. За Селаковића сматрам да је наставио оно што је било добро, а то је да негујемо наша пријатељства, а поготово у ери где треба да пазимо. Не бавим се кадровским спекулацијама, то је ствар око које ћу разговарати са председником Вучићем. Ако неком желите да наудите, само објавите коју ће функцију обављати, онда се то сигурно неће десити – рекао је Дачић.

Дачић је нагласио да је поносан на све резултате претходне Владе Србије и пожелео свим посланицима пуно успеха.

-Поносан сам на све резултате које смо постигли у протеклом мандату. Посланик сам 30 година у свим сазивима, сада се враћам на место шефа посланичког клуба, Ђорђе Милићевић ће ми бити заменик, а за даље ћемо видети. Ја се гнушам спекулација зато што знам да кад их има много, оне се не остварују. Желим свим посланицима пуно успеха – рекао је лидер СПС Ивица Дачић.

Извор Курир