Најновије

Бранко Ружић: Почетак радова на изградњи новог вртића у Шиду Вести

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и председник Општине Шид Зоран Семеновић свечано су означили почетак радова на изградњи новог вртића који ће, по речима министра, омогућити да се растерете постојеће предшколске групе у Шиду.

Како је наведено у саопштењу Минситарства просвете нови објекат простираће се на површини од око 1.100 метара квадратних и обезбедиће 140 додатних места за децу предшколског узраста која ће бити распоређена у седам васпитних група

Вредност инвестиције је око 131 милион динара, а завршетак радова предвиђен је за 12 месеци.

„Изградњом новог вртића у Шиду настављамо са нашом политиком повећања обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем чиме дајемо директну подршку родитељима, као и развоју и васпитању њихове деце од најранијег узраста“, казао је Ружић.

Како је навео, нови вртић омогућиће да се растерете постојеће предшколске групе у Шиду, као и да се обезбеди квалитетан простор и одлични услови за боравак и рад са најмлађима.

Ружић је додао да је ово 12. вртић који Министарство просвете, науке и технолошког развоја гради уз подршку Светске банке.

Уговор о изградњи новог објекта у Шиду, који је потписан 2. јуна 2022. године између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Општине Шид, део је шире сарадње Министарства и Светске банке и реализује се у оквиру програма „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“.

Овај пројекат посвећен је повећању капацитета предшколских установа широм Србије, као и унапређењу знања и вештина стручних кадрова. Вредност инвестиције је 47 милиона евра, а програмом ће бити обухваћена 23 објекта.

Извор: Танјуг