Најновије

Бранко Ружић на свечаној академији поводом годишњице Универзитета у Београду Вести

Универзитет у Београду обележио је данас 214 година постојања свечаном академијом на којој су уручена признања „професор емеритус“ и награда „студент генерације“, као и награде за најбоље научно истраживачке радове у претходној академској години.

Министар просвете Бранко Ружић подсетио је да се на Универзитету у Београду школује више од трећине академаца наше земље, те да је БУ препознат у региону као водећа и самостална установа која има знацајно местно на светском нивоу.

Он је навео да је важна сарадња Универзитета у Београду са државом, јер само заједничким снагама може да се унапређује систем и очува квалитет образовања.

Ружић је најавио да ће се наставити са улагањима у инфраструктуру факултета, да је у плану изградња нових зграда неколико високошколских установа у Београду, те подсетио да је пре неколико месеци отворена нова зграда Факултета организационих наука.

„Ово је најбоља потврда да и Влада и ресорно министарство воде рачуна о академској заједници и да можемо једном синергијом да наставимо даље“, казао је Ружић.

Изразио је очекивање да Универзитет у Београду настави да подстиче код младих слободарски дух и критичку мисао и да уграђује нова знања.

Извор Танјуг