Најновије

Одржана седница ГО Социјалистичке партије Србије Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас на конференцији за медије пред почетак седнице ГО СПС да ће та странка и формално донети одлуку о учешћу у новој Влади Србије, истакао је да с председником Србије и Српске напредне странке Александром Вучићем није разговарао о персоналним решењима и ресорима намењеним СПС.
Дачић је рекао да није разговарао ни о својој позицији, осим онога што је Вучић рекао на конференцији за новинаре да ће бити заменик премијера и шеф Бироа за координацију служби безбедности.

„Не могу да говорим о стварима које не зависе од мене“, рекао је Дачић и подсетио да су социјалисти и без договора о учешћу у Влади Србије гласали за избор председника Скупштине Србије и избор локалне власти у Београду.

„То је питање за највећу политичку странку“, додао је он и најавио да ће се разговори о Влади Србије наставити по повратку председника из Њујорка, са заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

„Могу само да кажем да разумем потребе државе и на располагању сам јој“, рекао је Дачић који је био министар спољних послова и председник Скупштине Србије, јер му је то у ранијим изборним циклусима понудио Вучић.

Дачић је додао и да са мандатарком за формирање Владе Србије Аном Брнабић нису имали разговоре о ресорима које би СПС могао да добије.

Упитан да ли ће неки нови људи из СПС добити ресоре у будућој влади или ће то бити већ позната лица, Дачић се нашалио и рекао: „Не могу пред њима да говорим“.

Дачић је најавио и да ће на седници Главног одобра СПС бити донета и одлука о одржавању Конгреса странке, а оквирни датум је 17. децембар.

Извор Танјуг