Најновије

Социјалистичка партија Србије и Удружење „Наша Дрина“ потписали Стратешки споразум о сарадњи Вести

Данас је у просторијама посланичког клуба ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) потписан СТРАТЕШКИ СПОРAЗУМ О САРАДЊИ између  Социјалистичке партије Србије и Удружења љубитеља природе „Наша Дрина“ .

Стратешки споразум о сарадњи потписали су Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије и Игор Брауновић, председник Удружења љубитеља природе „Наша Дрина“. 

Социјалистичка партија Србије као државотворна странка у потпуности је опредељена за очување државних и националних интереса, посвећена је еколошки одрживом развоју што је и приоритет нове Владе Републике Србије. Важност потписивања овог споразума темељи су на патриотском оквиру који су наши бирачи препознали и вредновали на недавно одржаним изборима.

Овај Споразум се темељи на заједничком политичком деловању и сарадњи који подразумевају градњу Србије као модерне енергетске заједнице, земље која ће се ослањати на своје ресурсе, на обновљиве изворе енергије, на енергетску транзицију, и подстицању енергетске ефикасности, улагањима у нове технологије. Ови циљеви споразума ће се постићи применом циркуларне економије, односно одговорним управљањем отпадом, који подразумева рециклажу, издвајање секундарних сировина, компостирање, уз развој чистих технологија и рационално коришћење природних ресурса, што је стратешки интерес Србије.

Потписници овог документа ће радити заједно на постизању циљева дефинисаних овим споразумом.

Делегацију, поред потписника, чинили су Ђорђе Милићевић, потпредседник ГО СПС, Снежана Пауновић и Угљеша Марковић, чланови председништва СПС, Угљеша Гргур, Наталија Пурић, Никола Соврлић, најуже руководство удружења.

Информативна служба ГО СПС