Најновије

Обележена годишњица од смрти Милутина Мркоњића: Нова обилазница око Београда носиће Мркоњићево име Вести

Почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић, преминуо је пре годину дана, тачније 27. новембра 2021. године.

На Новом гробљу у центру Београда у Алеји заслужних грађана, где је Мркоњић и сахрањен, данас је одржан помен тим поводом. Руководство СПС на челу са председником Ивицом Дачићем, као и породица, бројни пријатељи поштоваоци Милутина Мркоњића, дошлу су да одају пошту покојном Мрки.

Председник СПС Ивица Дачић, истакао је, држећи говор, да ће обилазница око Београда понети име по Мркоњићу.

„Председник Републике ме је замолио и овластио да могу да пренесем да је он донео одлуку да предложи надлежним државним органима чији је то посао да се обилазница око Београда назове именом Милутна Мркоњића. О томе је он говорио још прошле године када је Мркоњић умро, али ево поводом годишњице његове смрти важно је да то грађани знају. И ево, ја му се захваљујем у име Социјалистичке Партије Србије, у своје име и, наравно, у име самог Милутина Мркоњића који је живео за своје пројекте – изјавио је Ивица Дачић и додао:

„Као што видите велики број поклоника онога што је представљао Милутин Мркоњић је овде данас и ово није само место где се дешава нешто тужно. Ми се свакога дана сусрећемо с нечим што нас подсети на Милутина Мркоњића“ – навео је Дачић.