Најновије

Ивица Дачић изабран за председника СПС на Конгресу СПС у Београду Вести

Ивица Дачић изабран је једногласно за председника партије на данашњем Конгресу СПС-а, од стране око 3.000 делегата СПС.  Дачић је поручио да је СПС челични стуб јединства државних и националних интереса, а да је политика Социјалистичке партије Србије усмерена на две централне теме – на првом месту Републику Србију, а на другом оно што је мото СПС-а – јединство и политичка стабилност државе.

Дачић је истакао да су у Србији приоритет јединство и политичка стабилност, те да без тога „нема ничега“ и подсетио да социјалисти дају пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у борби за националне и државне интересе.

„Нико не испуњава међународне споразуме које смо потписали. Њима се може да имају двоструке приступе, а ми смо увек говорили да желимо да водимо балансирану спољну политику, да пробамо да остваримо нова пријатељства, да негујемо стара, нарочито са пријатељима као што су Русија, Кина и сви други, али и да нађемо заједнички језик са свима који имају важну улогу на међународној сцени“, додао је председник СПС-а.

Председник Србије присуствовао је данашњем Конгресу СПС-а. Вучић је поручио да рачуна на СПС у будућности, као и да је у последњих 10 година много урађено, што „сигурно не би било лако без Социјалистичке партије Србије“, те да је управо из тог разлога важно јединство када су политичке странке у питању.

Поред председника Републике Србије, социјалисте је на Конгресу подржао и председник РС Милорад Додик. Дачић је поручио да социјалисти Додику пружају апсолутну подршку у очувању државног и националног интереса када је у питању српски народ.

„То је порука и за Вучића и за Додика и целу Србију. Рачунајте на нас – ми смо челични стуб државног и националног јединства у Србији. Све за Србију, а Србију ни за шта“, закључио је Дачић и захвалио свим коалиционим партнерима на јединственој политици.

На Конгресу Социјалистичке партије Србије изабран је председник странке, чланови Главног одбора СПС,чланови Статутарне комисије СПС и чланови Надзорног одбора СПС. Конгрес СПС одржан је у Београду, на Београдском сајму, у Хали 4.

Ивици Дачићу је ово пети мандат на челу партије.

Почасни гости Конгреса били су и амбасадори Кине и Русије у Србији, представници братских политичких партија из региона, док се путем видео линка присутнима обратио и Алексис Ципрас, председник коалиције СИРИЗА.

Информативна служба ГО СПС