Најновије

Снежана Пауновић за Танјуг: Шоле исказао поштовање према напорима Београда Вести

Потпредседница Скупштине Србије и народна посланица Социјалистичке партије Србије Снежана Пауновић изјавила је данас да је специјални саветник Стејт департмента Дерек Шоле боравио у Београду да би изразио поштовање према српским напорима да се заустави ескалација сукоба на КиМ која би можда узроковала жртве.
„Није примарно дошао да изврши притисак на Београд и председника Вучића. Чини се да је његов притисак био јачи на Аљбина Куртија, и Вљосу Османи, ако она има било какву улогу, показујући да тај једнострани приступ и безобразлук без покрића мора да се заустави“, рекла је Пауновић за Танјуг.
Додала је да верује да ће САД урадити оно што је Курти већ доживео – довешће његову власт у кризу.
„Доћи ће неко ко ће бити разумнији. Курти ће остати политички фактор, али не у овом капацитету и са тим утицајем“, поручила је Пауновић.
Каже да је Шоле показао веће ражумевање и поштовање за српску страну, коју код Габријела Ескобара никада није видела.
Што се тиче протеста косовских Срба против власти у Београду, Пауновић је рекла да имамо дугу традицију да су Срби увек најгласнији против Срба.
„Тако важно, отворено питање не смемо да везујемо за појединце, и да на тај начин покушавамо да политички профитирамо. Није тренутак да све сведемо на улично викање“, рекла је потпредседница Скупштине Србије.
На питање да ли треба да се одрекнемо европског пута због КиМ, Пауновић је рекла да је то веома питко за рећи, али да је наша земља, ипак, у Евопи.
„Не мислим да треба да скренемо са европског пута, јер је Србија у Европи. Да ли данас треба да намећемо себи обавезу зато што нам се не допада неки план па да кажемо да нећемо бити на европском путу“, поручила је Пауновић.

Извор Танјуг