Најновије

Снежане Пауновић чланица Бироа Форума жена парламентарки при ИПУ Посланичка група

Шефица делегације Скупштине Србије у Интерпарламентарној унији (ИПУ) на 146. заседању ИПУ и потпредседница парламента Снежана Пауновић, изабрана је данас за чланицу Бироа Форума жена парламентарки при ИПУ.


Форум ради на афирмацији друштвеног положаја жена и ефикасан је начин за јачање веза међу посланицама широм света и за оснаживање политичарки.
Он даје прилику посланицама да науче како се друге земље баве родном неједнакошц́у и представља женама посланицама јединствену глобалну платформу за допринос међународном доношењу одлука, саопштено је из парламента.
У представљању своје кандидатуре, потпредседница скупштине Снежана Пауновић оценила је да смо сведоци да данас жене храбро корачају путевима, који су по уверењима некада били проходни само мушком делу популације.
Пауновићева је подвукла важност активног укључивања жена у процес доношења одлука, јер само тако ће се допринети и њиховом бољем положају.
Снежана Пауновић годинама уназад активно и посвећено учествује у борби за права и оснаживање жена. Једна је од оснивача Женске парламентарне мреже у Народној скупштини.

Извор Танјуг