Најновије

Одржана седница Покрајинског одбора СПС у Војводини Вести

На данашњој седници Покрајинског одбора СПС у Војводини изабрано је руководство Покрајинског одбора- потпредседници Покрајинског одбора, чланови Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини и секретар Извршног одбора Покрајинског одбора.

Једногласно су изабрани потпредседници Бранко Ћурчић, Жељка Милошевић, Иван Ђоковић, Борис Новаковић и Небојша Маленковић.

Изабран је Извршни одбор Покрајинског одбора СПС од 35 чланова и секретаар Извршног одбора Милорад Радојевић. Чланови Покрајинског одбора данас су све одлуке донели једногласно.

Седници су присуствовали чланови Руководства Социјалистичке партије Србије на челу са председником Ивицом Дачићем, председници и секретари општинских и градских одбора СПС у Војводини, председници и секретари окружних одбора и чланови Главног одбора СПС из Војводине.

Председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић је образложио предлоге и истакао да почиње интензиван рад, јер предстоје извесно покрајински и локални избори. Сваки члан Извршног одбора Покрајинског одбора и Покрајинског одбора имаће конкретно задужење. Радиће у пуном капацитету и савети за различире области, јер треба да ангажујемо све наше чланове – здравство, култура, привреда и друге области.

На прошлим изборима Социјалистичка партија Србије у Војводини је остварила значајно бољи резултат.
„Наш је задатак да се што боље припремимо за предстојеће, извесно локалне и покрајинске, а можда и републичке изборе и то почињемо већ следеће недеље седницом Извршног одбора, а онда и разговорима са социјалистима по окрузима. Наш је циљ бољи изборни резултат и он зависи само од нас. До тог циља можемо доћи ако потпуно активирамо нашу мрежу, све месне организације, изборне штабове, наше чланство у свакој средини“, рекао је први човек војвођанских социјалиста Душан Бајатовић.

Честитајући социјалистима на конституисању Покрајинског одбора, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је, говорећи о актуелним спољнополитичким питањима поновио добро познате ставове о заштити националних и државних интереса, а када је реч о Социјалистичкој партији Србије нагласио је да је важно да се она добро организује и да се непрестано разговара са грађанима. „Морамо да поправимо наш резултат и зато треба одмах да радимо на нашој мрежи и организацији у сваком погледу. Ви који сте овде данас, чините Изборни штаб наше организације у Војводини и даље ћете то спроводити у својим општинама и градовима. Очекујем од вас у Војводини још бољи резултат“, истакао је председник СПС-а Ивица Дачић.


ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПО СПС У ВОЈВОДИНИ