Најновије

Ђорђе Милићевић представио пројекат за организацију летњих кампова у Горњем Милановцу Вести

Министар без портфеља у Влади Србије Ђорђе Милићевић задужен за координацију активности са дијаспором посетио је данас Горњи Милановац како би председнику Општине Дејану Ковачевићу и председнику Скупштине општине Лазару Николићу представио пројекат министарства за организацију летњих кампова за децу из дијаспоре.


Милићевић је рекао да је план да током лета више од 15.000 малишана борави у тематским камповима широм наше земље, како би што боље упознали Србију и још више је заволели. Да виде и унутрашњост Србије, а не само Београд, наводи се у саопштењу Министарства.
„Београд јесте леп, али унутрашњост Србије је прелепа. То се најбоље види и овде у Горњем Милановцу који је окружен нестварно лепом природом, и цео овај таковско-руднички крај препун је културних и историјских атракција – од манастрира Враћевшнице до Таковског грма где су се Срби на Цвети 1815. године дигли на устанак против турског завојевача“, рекао је Милићевић.
Како је рекао кампови ће имати разне теме и задовољавати разна интересовања – од екологије, спорта, културно-уметничких и других креативних активности, до упознавања с природним одликама Србије.


„Намера нам је ово постане устаљена пракса и да све будуће генерације наше дијаспоре прођу кроз овакве кампове. Такође, план је да деца из Србије у наредном периоду оду у узвратну посету другарима из дијаспоре које ће угостити овог лета“, истакао је министар.
Руководство општине подржало је активности министарства које се тичу сарадње са дијаспором.
Ковачевић и Николић изразили су спремност да општина Горњи Милановац учествује у организацији летњих кампова, истичући значај боравка малишана из дијаспоре у овом делу Србије.

Извор: Танјуг