Најновије

Ивица Дачић за ТВ Пинк: Данас ће Београд бити једино место у Европи где ће бити затворена међународна саобраћајница Вести

Опозициони посланик Александар Јовановић Ћута рекао је јуче на конференцији за медије, коју је опозиција одржала испред Владе Србије, да ће мост Газела у петак бити блокиран на два сата.

Министар спољних послова Ивица Дачић је, говорећи о најављеном протесту за данас, истакао да је на снази коришћење велике трагедије која је, потед тога што је погодила породице трагично настрадалих, погодила све нас у Србији.

Србија до сада није имала овако велики изазов, рекао је Дачић.

  • То је траума која је оставила последице по читаво друштво, и није тема којом можете да се бавите ад хок. Ја се не усуђујем да коментаришем теме о којима нисам стручан. На пример, психологија свега. Психолози знају какав приступ треба да се има према девојантним случајевима. Питање је и безбедносне процене, како даље, да ли да се иде у ту школу. Има предлога да се затвори учионица, направи музеј… Мислим да то није тема о којој политичари треба да се изјашњавају. Постоји струка – додао је.

Дачић каже, уколико неко тражи изборе, треба да очекује да ће да победи, међутим, како додаје, они ни не мисле да ће да их добију, већ само желе нешто да кажу.

  • До сада овакве опозиционе злоупотребе није било. Све је могло да се искористи за стварање опште климе, пола милиона би дошло на скуп против насиља… Овако, људи који желе да се боре против насиља, сада размишљају да ли је то политички скуп. Да не користим и не причам какав се речник користи. Патња родитеља, и та тема уопште овде није доминантна. Ту је мржња, псовке и претње. Данас ће Београд бити једино место у Европи где ће бити затворена међународна саобраћајница – навео је Дачић.

Дачић се дотакао и мера, које је председник Србије Александар Вучић увео, истичући да је сигуран да ће свака од њих бити благородна.

АФЕРА ‘ВУК ЈЕРЕМИЋ И КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ’

  • То је постала тема која није од споредног значаја. У Америци се тренутно врши позиционирање пред председничке изборе, и ових тема ће бити све више. Са једне стране имамо Трампа, где је он оптужен за узнемиравање, сексуално. То је преседан, не могу да се сетим да је неки председник осуђен за било шта. Са друге стране, годинама уназад, има више година… Није то сада актуелно од сад. Говори се умешаност Бајденовог сина у те махинације, спомињала се и Украјина… Овде се сада прича о Кини, а она је за њих непријатељ број један. Плус, син председника који је умешан у финансијске аранжмане – рекао је Дачић.

Они истражују умешаност других фактора, а у тим мрежама, видимо и помињање Вука Јеремића и његових кампања, додао је министар.

  • Када се подвуче црта, то је тема којим ћемо се тек бавити, јер је све ово загревање. То је висок ниво загревања, јер ако ЦИА говори о томе, то нису политичке калкулације, већ озбиљне полицијске оптужбе – навео је Дачић.

Извор: Пинк