Најновије

Никола Никодијевић примио доскорашњег гувернера Салцбурга Београд

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић разговарао је данас у Старом двору са представником Парламента региона Салцбурга Францом Шаусбергером.

– Добили смо позив да и Београд буде члан Регионалног одбора Института региона Европе. С обзиром на то да су чланови те институције градови централне и југоисточне Европе који деле слична искуства и проблеме, сматрамо да постоје услови да се повезивањем и разменом искустава унапреди систем локалне самоуправе. Позвани смо на годишњи конгрес у Салцбургу и нама је драго што ћемо бити у прилици да и на овај начин сарађујемо са градовима Европске уније и тако постанемо део ширих европских интеграција – истакао је Никодијевић.

Током разговора, Никола Никодијевић упознао је госта из Аустрије са највећим покренутим пројектима у главном граду а на састанку се говорило и о начинима коришћења европских фондова, функционисању градских јавних и комуналних предузећа, заштити животне средине и другим питањима од значаја за функционисање локалне самоуправе.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд