Најновије

Први меморијални хуманитарни турнир „Милутин Мркоњић“ биће одржан у Београду 8. и 9. јула Вести

Први меморијални хуманитарни фудбалски и кошаркашки турнир „Милутин Мркоњић“ биће одржан у Београду за викенд, 8. и 9. јула, у част преминулог почасног председника Социјалистичке партије Србије, инжењера Милутина Мркоњића.


Турнир у част Мркоњића, који је преминуо крајем 2021. године одржаће се у организацији фонда „Светозар Марковић“. Турнир почиње у суботу, 8. јула у 9 часова, а завршиће се у недељу у поподневним часовима доделом медаља и пехара.
Поводом најаве одржавања турнира уприличени су пријем и конференција за медије у просторијама Градске општине Врачар којој су присуствовали бројни високи функционери СПС-а, министри и чланови странке, затим естрадна уметница Ана Бекута, као и прослављени кошаркаш Дејан Томашевић.


Окупљенима су се обратили Филип Букелић, директор фонда „Светозар Марковић“, министар Ђорђе Милићевић. Ана Бекута и Дејан Томашевић.
Због државничких обавеза скупу није могао да присуствује председник СПС-а и министар спољних послова Ивица Дачић.
Говорници су уз пригодне анегдоте причали о лику и делу Мркоњића и подсетили да је у младости активно играо кошарку у Радничком са Црвеног крста.


Додали су и да је Мркоњић остао љубитељ спорта до краја живота, не само кошарке, и истакли да нема бољег начина да му се ода почаст од хуманитарног спортског турнира.

Информативна служба ГО СПС / Танјуг