Најновије

Свечана седница ГО СПС поводом 33 године од оснивања СПС: Поносни смо на све што је СПС урадила у претходним деценијама Вести

Социјалистичка партија Србије данас је свечаном седницом Главног одбора у Београду обележила 33 година постојања, а председник СПС Ивица Дачић, рекао је да је поносан на све добро што су урадили у претходним деценијама.
Он је рекао да је поносан и на сарадњу са коалицијом СНС и додао да странка чији је лидер у потпуности подржава државно руководство када је реч о борби за заштиту националних и државних интереса.


„Пружамо подршку у сваком сегменту – од КиМ, па до положаја српског народа у БиХ, Црној Гори, затим притисака који се врше на нашу земљу, као и у настојањима да се створе што бољи економски и социјални услови за живот људи… За стварање једног фронта који би се залагао за тако нешто – заштита националних и државних интереса и социјалну правду. У том смислу ћемо наставити нашу сарадњу у наредном периоду“, рекао је Дачић новинарима уочи седнице.
Дачић је навео да ће на седници Главног одбора бити истакнута важност програма социјалистичких партија, као и социјалдемократских партија у свету, али и да ће се говорити о предстојећим политичким обавезама, односно редовним локалним и покрајинским изборима који треба да буду одржани на пролеће идуће године.
„Да ли ће и када ће бити парламентарних избора о томе ће се одлучити у наредном периоду“, напоменуо је Дачић.


Он је рекао и да ће на данашњој седници предложити да за члана Главног одбора СПС буде изабран Марко Милошевић, унук првог председника СПС Слободана Милошевића, који је, како је рекао Дачић, изразио жељу да се учлани у СПС и активира политички.
Марко Милошевић је рекао да ће дати све од себе да допринесе раду партији, као и друштву.
„Ово је одувек била моја жеља. За мене је ова идеја вечна и драго ми је што постоји у оваквом континуитету“, рекао је Милошевић.

Извор Танјуг / Информативна служба ГО СПС