Најновије

Снежана Пауновић: СПС је увек спреман за изборе, али је боље да мандат буде цео Посланичка група

Социјалистичка партија Србије је увек спремна за изборе, али је најбоље да мандат буде цео јер социјалсити мисле да је важно одговорно обављати функције цео мандат пошто то даје најбољи ефекат, изјавила је председница Посланичке групе те партије у Скупштини Србије Снежана Пауновић.


„Требало би размотрити могућност да се иде на изборе до краја године, али не мислим са се нужно мора удовољити опозицији“, рекла је она у интервјуу за Вечерње новости.
Одговарајући на питање да ли је добар план да се иде заједно на парламентарне и београдске изборе, навела је да су избори драгоцени да се провери ниво подршке, али да су и скупи, те да уколико се стекну законски услови, изборе би требало одржати истовремено.
Када је реч о смањењу цензуса на три одсто, оценила је да је то било погрешно и да је неопходно вратити цензус на пет процената и размислити о још већем цензусу за коалиционе листе.
Коментатишући одлуку опозиције да се против власти бори пиштаљкама и ометањем седнице Народне скупштине, рекла је да то није борба већ транспарентна немоћ.
„Борба је када своје ставове утврдите, кажете наглас и борите се за њих тамо где као народни посланици имате обавезу да то радите. Претварање Народне скупштине у стадион трећеразредног фудбалског клуба, није политичка борба већ обмана бирача који су вам указали поверење“, рекла је Пауновић.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група