Најновије

Ивица Дачић: Јачање билатералних односа и политичког дијалога са Бангладешом Вести

рви потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Народне Републике Бангладеш у Републици Србији, са седиштем у Риму, Мохамеда Шамима Ахсана.

Дачић је у срдачном разговору пренео захвалност амбасадору Бангладеша на ангажману током његовог мандата и пожелео му успех на личном и професионалном плану.

Он је изразио уверење да ће се и убудуће наставити добра сарадња са Амбасадом Бангладеша у циљу јачања билатералних односа и пријатељских веза између наших двеју земаља.

Саговорници су постигли сагласност о томе да су односи Србије и Бангладеша традиционално пријатељски и да се темеље на историјским контактима и сарадњи оствареним још од првих дана државне самосталности Бангладеша и интензивне размене у оквиру Покрета несврстаних земаља.

Потврђена је обострана спремност за даље јачање политичког дијалога, размену посета, као и унапређење сарадње у економској и бројним другим областима од обостраног интереса.

Амбасадор Мохамед Шамим Ахсан је честитао Дачићу на успеху кошаркашке репрезентације Србије и освајању сребрне медаље на Светском првенству у кошарци, као и на избору Београда за домаћина Специјализоване међународне изложбе ЕХРО 2027 и пожелео пуно успеха у организацији овако важне манифестације, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор: Влада Србије