Најновије

Никодијевић: Београд поставио високе стандарде у организацији великих спортских догађаја Београд

Београд је град спорта и водећи град у Југоисточној Европи када су у питању организације спортских догађаја и манифестација, рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић обраћајући се данас присутнима на конференцији за медије поводом одржавања спортског такмичења „Padel Belgrade open”.

Никодијевић је рекао да му је задовољство што присуствује рађању и промоцији једног новог спорта у нашем граду, који је за кратко време стекао велику популарност.

– Велики број наших суграђана игра падел и верујем да ћемо кроз неколико година бити конкуренција у овом, као и у другим спортовима. У протеклих неколико година Београд је био домаћин великих спортских такмичења, а специфичност нашег града је у томе што смо поставили високе стандарде у организацији великих спортских догађаја. Изузетно је значајно да организација оваквог догађаја буде на високом нивоу, да слика коју шаљемо из Београда буде најбоља и да људи схвате да Београд јесте град спорта – поручио је Никодијевић.

Он је истакао да су током припреме и организације турнира испоштовани сви стандарди. Изразио је уверење да ће ово бити једна добра манифестација и да ће, пре свега, Београђани али и гости нашег града имати прилике да се упознају са једним новим спортом, те да упознају најбоље играче падела у Европи.

– Ово је један од најбрже растућих спортова у свету и верујем да ћемо у годинама пред нама постати конкурентни. Веома значајно за овај спорт јесте то да га могу играти младе и старе генерације, мушкарци и жене, те да привлачи интересовање великог броја људи. Очекујем да ће ово постати традиционални спорт у нашем граду – рекао је Никола Никодијевић и позвао Београђане да се упознају са овим новим спортом.

Директор турнира Ђорђе Мијаиловић је истакао да ће се турнир одржати у три такмичарске категорије, мастер, рекреативни и микс. У категорији мастер учествоваће парови из Француске, Грчке, Италије и Хрватске, а Србију ће репрезентовати два најбоља пара.

– Посебну захвалност дугујемо Граду Београду који је у региону познат као центар за највеће и најрепрезентативније догађаје, те је и овим догађајем потврдио статус града –домаћина престижне манифестације „Експо” – рекао је Мијаиловић.

Он је подсетио да ће се турнир одржати током викенда, када мечеви почињу у 12 часова и играће се до 22 часа.

Као промотер падела и неко ко је поставио на хиљаде ових терена широм света, гост из Италије Пасквале Ризо је истакао да je падел спорт који се игра са пуно страсти и да је управо због тога сигуран да ће овај спорт бити популаран и у нашој земљи.

Амбасадор турнира и учесник Ђорђе Ђоковић је захвалио Граду Београду и организаторима турнира на, како је рекао, великом труду у популаризацији овог спорта.

– Почео сам да се бавим овим спортом из хобија, а сада имам прилику да представљам свој град и земљу. На тај начин учествујем у промоцији тренутно најбрже растућег спорта на свету. Драго ми је да ће нас и време послужити и да ћемо током викенда на прави начин, по лепом времену, представити Београђанима овај спорт – рекао је Ђоковић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд