Најновије

Снежана Пауновић у емисији Таковска 10 на РТС: СПС није присталица превремених избора, али је спреман уколико они буду заказани за 17. децембар Посланичка група

Таковска 10: Шта грађани добијају ванредним изборима

Снежана Пауновић каже да СПС није присталица превремених избора, али да је спреман уколико они буду заказани за 17. децембар.

Шта власт и опозиција нуде грађанима у замену за глас на изборима, може ли предизборна трка да буде уљудна и шта би избори могли да разреше, нека су од питања о којима је у емисији Таковска 10 говорила Снежана Пауновић из Социјалистичке партије Србије.

Снежана Пауновић истиче да је познато да СПС није присталица превремених избора, али да су спремни ако они буду заказани за 17. децембар.

“Морамо да имамо свест о томе шта ће се тачно променити на изборима, шта је политичка платформа коју нудимо грађанима Србије. Сваки покушај обмане грађана би морао да буде строго промишљен. Ако говоримо о ‘црвено-црној коалицији‘, могли бисмо грађанима да објаснимо и шта им се десило када је дошла та спасилачка екипа“, рекла је Пауновић и подсетила да је власт без СПС-а трајала свега четири године.

Ко је за обједињене изборе

Пауновић је истакла да је увек паметније да се, због новца који се троши, обједине сви избори које је могуће објединити, међутим додала је да они неће драстично променити политичку слику Србије.

Шта треба мењати у изборном систему

Што се тиче могућности да се до одржавања избора нешто промени у изборном систему, Пауновић каже да цензус треба вратити на пет одсто и чак додатно подићи када су у питању коалиционе листе.

“Мењала бих и најновију промену која се тиче права на указивање на неправилности на изборима, имали смо ту несрећну ситуацију која нас је држала два и по месеца без Владе. Нама су и чланови бирачких одбора били и физички нападнути“, навела је Пауновић.

Пауновић истиче да се на изборима неће десити ништа епохално, те да треба наставити све крупне пројекте које је Србија започела.

Извор: РТС

Категорије: Посланичка група